PLUFOR

Wil je eindelijk een pijnvrij lichaam met een ongeziene mentale vrijheid?

Je wil je volledige potentieel benutten en jezelf op een meesterlijke manier overtreffen, zowel fysiek als mentaal.

Goed dat je Plufor hebt ontdekt.

Aangenaam, ik ben Kim Van Den Heuvel. En ik heb een missie: zorgen dat mensen de allerbeste versie van en voor zichzelf worden. Met minder spanning in hun lijf en meer rust in hun hoofd.

Met mijn unieke methode breng ik je brein en lijf opnieuw naar de fabrieksinstellingen waardoor je een explosie aan focus, energie en zelfvertrouwen ervaart.

Kim

Ik help jou op 2 manieren:

Traject: met Brain & Body Boost begeleid ik je persoonlijk stap voor stap naar de allerbeste versie van jezelf.

Time To Boost: tijdens Time To Boost praten we even over jouw doelen – fysiek en mentaal. Je ontdekt hoe je die doelen bereikt met mijn traject Brain & Body Boost. En wat je exact mag verwachten.

Waarom kan ik jou als geen ander helpen?

Je kan altijd verder doen zoals je nu bezig bent. Door te sporten, yoga te volgen, te mediteren. Door te praten met een psycholoog of regelmatig naar de kinesist te spurten. Niets verkeerds mee.

Tenzij je eindelijk ook de wortel van je klachten wil aanpakken. Tenzij je de wisselwerking tussen lichaam en geest écht beter wil begrijpen. Tenzij je voortaan je volledige potentieel wil benutten. Dat is het doel van mijn methode.

Waarom ik door een auto-ongeluk rotsvast geloof in deze methode

“Wat wil jij later worden?”

Ieder kind krijgt die vraag. Mijn antwoord was dokter. Want hoe werkt het lichaam? Het brein? Superboeiend vond ik dat als kind.

Dus twijfelde ik tussen psychologie en kinesitherapie. Ik koos voor psychomotorische therapie. Dat is een methode binnen kinesitherapie die lichaam en geest linkt met elkaar. Prima keuze.

Maar: zelfs na bijscholingen bleef ik op mijn honger zitten. Want de nadruk lag ofwel op het lichaam ofwel op de psyche.

Jammer. Ik zocht net naar een diepere verbinding tussen beide. Met een grotere én langdurige impact.

Nu moet je één ding over mij weten. Vlak voor ik mijn studies startte, was ik betrokken bij een auto-ongeval.

Gevolg? Ik had een whiplash. Ik heb veel kinesitherapie gehad, bij verschillende therapeuten. Dat verlichtte de pijn en last. Toch voor eventjes.

Tijdens die lastige periode merkte ik iets bijzonders op. Mijn mentale toestand had een invloed op mijn fysieke klachten. Stress en vermoeidheid gaven spierspanning.

Mijn spieren knelden bloedvaten en zenuwen af. Zo werd mijn linkerarm soms krachteloos – hij kleurde ook blauw.

Echte verlichting bleef helaas uit. Zelfs in mijn laatste jaar kinesitherapeut.
Die voortdurende last werd doodvermoeiend.

Voeg nog toe: een flinke scheut perfectionisme en conformisme. En je krijgt de ideale combinatie om vlotjes over je eigen grenzen te gaan.

Ik belastte zowel mijn lichaam als mijn geest. In een paar weken tijd ging ik van een intensieve sporter naar iemand die amper kon stappen.

Ik kroop van de zetel naar het toilet – met veel pijn en moeite. Sommige dagen kon ik maar 4 uur wakker blijven.

Er was geen ziektebeeld. Geen oorzaak. Geen oplossing.

Het advies dat ik kreeg? Leer ermee leven, met je beperkingen. Maar net afgestudeerd en meteen al afgeschreven? Daar kon ik me onmogelijk bij neerleggen.

Er MOEST meer zijn dan de klassieke geneeskunde. Ik MOEST herstellen. Ik ZOU herstellen.

Ik vond een therapeut die eindelijk mijn nekklachten wegnam. Met oefeningen die ik nooit eerder zag. Een openbaring! En meteen de start van een reis langs opleidingen, cursussen, boeken, lezingen en zelfervaring.

Ik groef steeds dieper – en ontdekte methoden die wél een diepgaande en blijvende impact hebben. Net zoals ik dacht. De ene methode bracht me naar de volgende. Ik ploos de onderliggende theorieën en onderzoeken uit, en legde nieuwe linken.

Zo creëerde ik mijn eigen methode: de Brain & Body Boost-methode.

Zo werkt het in een notendop:

Door specifieke houdingen en bewegingen uit te voeren beïnvloed je je denken, coördinatie, emotioneel welbevinden, zelfvertrouwen en nog zoveel meer.

Je gebruikt je lichaam om te communiceren met je brein.

Hoe beter je veranderingen aanvoelt in je houding, spierspanning of werking van organen, hoe sneller je anticipeert. 

Je begrijpt wat die signalen willen zeggen en je kan er een gepaster antwoord op formuleren. Alleen zo luister je écht naar wat je nodig hebt, en word je de allerbeste versie van jezelf – en vooral voor jezelf. 

Je laat je ware ik zien, zonder schroom. Je ontwikkelt JOUW talenten, ongeacht wat anderen daarvan vinden. 

Je bewaakt je grenzen. Je durft ‘nee’ te zeggen. Je vindt een goede balans tussen werk en vrije tijd. Tussen wat je energie GEEFT en energie VRAAGT.

Dat is wat Brain & Body Boost voor mij deed. Ik ben verlost van mijn klachten en voel me herboren.

Vandaag help ik je om jouw doelen te bereiken.  

Kijk hoe ik jou persoonlijk begeleid naar de beste versie van jezelf. >

Waar vind je me?

Ik woon op de Linterpoortenlaan 204 in Zemst. Met een praktijk in huis.

Plufor - Reflexintegratie
De praktijkruimte van PluFor. This is where the magic happens.

En verder …

Ik ben al meer dan 10 jaar samen met Andy Vandeborne. We hebben een dochter die later graag een bekende actrice wil worden. Ze heeft trouwens al een rolletje te pakken in de serie Dertigers.

Je vindt me dus geregeld op een set. Om mijn dochter te begeleiden of als figurant. Voor mij de ideale manier om mijn hoofd leeg te maken.

In mijn vrije tijd lees ik graag (ook veel vakliteratuur), ga ik af en toe een rondje lopen, geniet ik van de natuur, en mep ik al eens op een tennisbal.

En tijdens de zomermaanden? Dan vind je me op gezellige terrasjes, festivals of in Scandinavië: dé plek voor mij om helemaal tot rust te komen.

Wat denk je? Blijven we in contact?

Je vindt me ook op LinkedIn, Facebook en Instagram.

Vind je mijn Brain & Body Boost-methode interessant?

Doe zeker deze gratis test.

En kijk of jij vandaag toegang hebt tot je volledige fysieke en mentale potentieel.